url=

Aanleg

Het aanleggen van een nieuwe tuin bestaat uit meer onderdelen dan slechts het kiezen van beplanting en bestrating.

De tuin is in feite een grote kamer die bij het huis hoort en daarom moet deze ook goed aansluiten op de rest van het huis en op u als eigenaar en bewoner.

Als u net verhuist bent kan het zijn dat de aanwezige tuin niet geheel naar uw wens is ingericht. Veelal wordt er dan gekozen voor een compleet nieuwe aanleg of een renovatie van de bestaande tuin.

Een duidelijk concept

Het (op)nieuw inrichten van uw tuin begint meestal met veel goede ideeën. Daarbij komen we klanten tegen die bij het eerste gesprek een heel levendig en al bijna tot in de puntjes uitgewerkt plan hebben, maar ook mensen die in grote lijnen aangeven wat ze graag terug zouden zien in hun tuin en je verder de vrije hand laten.

In beide gevallen is het zaak om te zorgen voor een goed en vooral eenduidig concept. Dit concept bestaat uit een tuinontwerp, beplantingsplan en uiteraard een bijbehorende scherp geprijsde offerte. Zo weet u als klant wat u kunt verwachten en weten wij precies wat u van ons verlangt.

Een frisse start

Het is heel belangrijk om bij het inrichten van een nieuwe tuin te beginnen met een schone lei. De grond moet voorbereid zijn voor hetgeen later op die grond gaat gebeuren. Onder een bestrating moet bijvoorbeeld een degelijk gestabiliseerd zandbed aangebracht zijn. Op de plek van een border en/of plantvak moet op z’n minst de grond voldoende zijn doorgespit, zodat het grondwater ook goed weg kan zakken en de nieuwe beplanting niet direct ten prooi valt aan wortelrot.

Het doorspitten van de grond heeft ook een positieve invloed op het gemak waarmee nieuwe beplanting geplaatst kan worden. Als u plannen heeft om een zwembad in uw tuin aan te leggen, dan zal er een gat moeten worden uitgegraven waarin bijvoorbeeld een betonnen vloer gestort moet worden. Ook een spa of sauna moet op een goede stabiele ondergrond geplaatst worden.

Korte doorlooptijd

Niets is vervelender dan een bouwput in uw achtertuin. Daarom is het van belang dat er goede afspraken gemaakt worden met betrekking tot de uitvoering van het werk. Daarom zorgt Leafs Garden Projects voor een planning waarbij alle werkzaamheden direct opeenvolgend kunnen worden uitgevoerd. Zo wordt de overlast voor u zo beperkt mogelijk gehouden en kunt u snel van uw nieuwe tuin genieten.

Na de aanleg

Een nieuw ingerichte tuin ziet er de eerste tijd goed uit, maar uiteindelijk heeft uw tuin toch onderhoud nodig. Uiteraard kunt u daarvoor ook Leafs Garden Projects inschakelen voor een zorgeloze tuinervaring.

Ook heeft u op het door ons aangeleverde plantmateriaal 1 jaar lang plantgarantie. Dat wil zeggen dat we 11 maanden na de inrichting van de tuin een afspraak maken om te komen kijken of er wellicht planten zijn die door planttechnische redenen het seizoen niet hebben overleefd. Uiteraard worden deze planten dan kostenloos voor u vervangen. We maken dan samen met u een afspraak voor het vervangen van de planten.