url=

Onderhoud

Een tuin heeft van tijd tot tijd een bepaalde mate van onderhoud nodig. Wij bieden u de mogelijkheid om het onderhoud van uw tuin uit handen te geven en u daarmee een zorgeloze tuinervaring aan te bieden.

Meer vrije tijd

In de huidige 24 uurs economie wilt u uiteraard bij thuiskomst niet worden geconfronteerd met een tuin die aan onderhoud toe is. Om te voorkomen dat u een groot deel van uw vrije tijd kwijt bent aan het onderhoud van uw tuin, bieden wij u de mogelijkheid deze door ons te laten onderhouden. Hierdoor bent u er van verzekerd dat u zich volledig kunt ontspannen in uw tuin.

Het onderhoud kan afhankelijk van uw budget en de omvang van uw tuin op verschillende manieren worden gerealiseerd. We zullen de mogelijkheden even kort voor u op een rij zetten.

Wekelijks of maandelijks

Bij onderhoudsintensieve tuinen is het raadzaam om te kiezen voor maandelijks of zelfs (twee)wekelijks onderhoud. Vooral uw gazon groeit in de zomermaanden vaak zo snel dat maandelijks maaien al gauw onvoldoende is. Te lang gras ziet er dan na het maaien in het ergste geval vrij geel uit en heeft dan tijd nodig om weer te herstellen. Voor minder onderhoudsintensieve tuinen is maandelijks of twee maandelijks onderhoud meestal voldoende. Zo blijven de kosten beperkt en heeft u ten alle tijden een tot in de puntjes verzorgde tuin.

Voorjaars- en najaarsbeurt

In het voor- en najaar wordt het meest rigoureuze onderhoud gepleegd. Bepaalde beplanting wordt dan goed kort gesnoeid, zodat deze in het voorjaar weer opnieuw kan uitlopen. U voorkomt daarmee dat er uiteindelijk een klein oerwoud ontstaat en de beplanting voor overlast gaat zorgen. Zo wordt ook de grond gespit en kunnen eventueel, bij goede weersomstandigheden, nieuwe planten (bij)geplaatst worden. Uiteraard kunnen ook bestaande planten, waar mogelijk, verplant worden.

Op afroep

Misschien onderhoudt u uw tuin graag zelf maar zijn er bijvoorbeeld een paar bomen die toch net iets te groot zijn om zelf te snoeien. U kunt dan contact met ons opnemen voor een eenmalige onderhoudsbeurt. We maken dan samen met u een afspraak hiervoor, waarbij u aangeeft wat u in gedachte heeft en wanneer het onderhoud moet plaatsvinden.

Ook is het mogelijk om een afspraak te maken voor onderhoud tijdens uw vakantie. Wij zorgen er dan voor dat uw tuin er net zo goed uitziet als toen u vertrok. Dan hoeft u in ieder geval weer niet direct zelf in de tuin aan de slag om deze weer in orde te maken.

Flexibel

Een van de vele voordelen van Leafs Garden Projects is onze flexibiliteit. Het is daarom ook mogelijk ons bij elk gepland onderhoud even te attenderen op een struik die u ook nog gesnoeid wilt hebben. We zorgen er dan voor dat ook die dingen vaak dezelfde dag nog worden uitgevoerd.