url=

Ontwerp

Bij het maken van een ontwerp worden al uw ideeën, eisen en wensen verwerkt in een duidelijk plan dat geen ruimte laat voor twijfel bij de aanleg of renovatie van uw tuin.

Daarom is het maken van een ontwerp van cruciaal belang.

Ideeën, wensen en eisen

Iedereen heeft bij de gedachte aan een nieuwe aanleg of renovatie van zijn of haar tuin, volop ideeën, wensen en eisen. Het is onze taak om ervoor te zorgen dat al deze items verwerkt worden in een plan, waarbij rekening gehouden wordt met de onbesproken onderdelen van een tuin. Zo wordt in een ontwerp ook rekening gehouden met de ondersteunende elementen die ervoor zorgen dat alles duurzaam gerealiseerd kan worden.

Beplantingsplan

Een van de belangrijkste onderdelen van een goed ontwerp is het beplantingsplan. Een beplantingsplan bestaat onder andere uit een plantlijst en een “laag” op de ontwerptekening. Deze laag geeft aan waar de plantvakken zich bevinden in het ontwerp. De plantlijst geeft hierbij aan welke en hoeveel planten er in elk plantvak staan. Ook zorgen wij ervoor dat er van elke voorgestelde plant aanvullende informatie beschikbaar is.

Het beplantingsplan geeft u dus een goed beeld van het te verwachten resultaat.

Inrichting

Een tuin wordt veelal gezien als het verlengstuk van uw huis. We kijken daarom ook naar de indeling, materiaalkeuze en het kleurgebruik in de ruimte die direct aan de tuin grenst. Op deze manier kunnen wij u adviseren over de vele mogelijkheden met betrekking tot materialen, kleuren en tuinstijlen. Uiteindelijk ervaart u de tuin dan ook als verlengstuk van uw huis.

Materiaalkeuze

Bij het maken van een ontwerp zal er een keuze gemaakt moeten worden uit verschillende materialen. Wanneer er in een ontwerp bijvoorbeeld een terras voorkomt kan er gekozen worden voor stenen of tegels. Deze verschillen in kwaliteit, afmeting, kleur en vele andere factoren. Bij het maken van een vlonder kunt u zich afvragen of u liever een goede kwaliteit kunststof of bankirai dekdelen (planken) wilt gebruiken. Hetzelfde geldt bijvoorbeeld voor een vijver. Zo kunt u een kunststof folie gebruiken, die minder lang meegaat maar in prijs een stuk gunstiger is. Een andere keuze is een rubberfolie die door zijn elasticiteit veel beter bestand is tegen wortelgroei of bijvoorbeeld vorst en daardoor langer meegaat, maar wel een stuk duurder is. Het zijn allemaal afwegingen die in de ontwerpfase gemaakt moeten worden. Leafs Garden Projects geeft u uiteraard advies en doet u ook aanbevelingen maar uiteindelijk ligt de keuze bij u. Het is immers uw tuin.