url=

Renovatie

Als u iets wilt veranderen aan uw tuin zonder direct de hele tuin op de schop te nemen, is het zinvol om uw tuin te renoveren. Verschillende elementen van uw huidige tuin kunnen dan, al dan niet op eenzelfde manier, terugkomen in uw nieuwe tuin.

Nieuwe inrichting met aanwezige elementen

Het grootste verschil tussen het compleet opnieuw aanleggen van uw tuin en het renoveren van uw tuin is dat er bij renovatie van uw tuin er verschillende bestaande elementen van uw tuin behouden kunnen blijven. Zo kunnen we bijvoorbeeld bestaande borders opschonen en voorzien van nieuwe beplanting, of gazon dat niet meer mooi is afgraven en vervangen door een nieuwe verse grasmat. Ook het verplaatsen van een terras of andere bestrating en daarbij de oude bestrating gebruiken valt onder renovatie.

Kostenbesparend

Een ander voordeel van een renovatie is dat het doorgaans goedkoper is dan de hele tuin op de schop te nemen. Bijvoorbeeld bij het hergebruiken van uw oude bestrating betaalt u uiteraard niet opnieuw voor uw eigen stenen of tegels. Op die manier heeft u iets vertrouwds in uw nieuwe tuin en tegelijkertijd heeft u toch geld bespaard. Uiteraard geldt dat niet alleen voor uw bestrating, maar bijvoorbeeld ook voor uw pergola, tuinhuisje en/of andere elementen in uw tuin.

Na de renovatie

Na de renovatie heeft u, net als bij een compleet nieuwe aanleg, 1 jaar plantgarantie op alle door ons geleverde plantmaterialen. Dat wil zeggen dat we 11 maanden na de inrichting van de tuin een afspraak maken om te komen kijken of er wellicht planten zijn die door planttechnische redenen het seizoen niet hebben overleefd. Uiteraard worden deze planten dan kostenloos voor u vervangen. We maken dan samen met u een afspraak voor het vervangen van de planten.